Termékeink

Boksa Grillfaszén-brikett 2,5kg

300 Ft/kg

Kiváló minőségű faanyag, hagyományos módon, azaz boksában történő szenítésével minőségileg kizárólag a német DIN szabványnak megfelelően állítjuk elő. A rostálás után megmaradt aprószemcsékből brikett készül, kizárólag DIN minőségben.

Magas fűtőértékkel bír, ezáltal hosszan tartó gill sütésekhez, bbq felhasználásra kiválló.

Grill brikettel valóban hosszú órákon át grillezhetünk miközben biztosak lehetünk benne, hogy kedvelt ételeink alatt, hosszan és egyenletesen izzik a tűz. A faszén mellett, a grillbrikett az egyik legnépszerűbb tüzelőanyag, amely nem tartalmaz semmilyen kémiai adalékanyagot, és alkalmas a szabadtéri sütéshez.

Természetesen a szabad-tűzön és faszénen készített ételeknek jellegzetes aromája van, de ezekről akkor sem kell lemondanunk, ha keményfa briketteket használunk. 

Ocsóbb, mint a faszén,
Könnyebben gyullad,
Hosszabb ideig képes tartani a hőt,
Tisztább, nem kormol.

Javaslat: Facsipszek hozzáadásával, egyszerűen gondoskodhatunk az aromáról is szárazon vagy, legalább fél óra áztatás után lecsöpögtetett facsipszek hozzáadásával.

749 Ft
Boksa Grillfaszén 3kg

397 Ft/kg
Kiváló minőségű, válogatott nagy szemű, mely hagyományos módon, 
a faanyag boksában történő szenítésével történik.
Magas fűtőértékkel bír, ezáltal hosszan tartó gill sütésekhez, bbq felhasználásra kiválló.

1190 Ft
Hőálló kesztyű WELDER piros
Termékleírás: Hőálló kesztyű WELDER piros

Bélelt szikra és lángálló kesztyű, piros, 32 vagy 35 cm hosszú

• Láng és kontakt hő ellen (100°c-ig és 37 mp-ig) 
• Bélés: 100% pamut 
• Hossz: 32,35 cm 
• A minőség 

Felhasználási terület: - kültéri , beltéiri konyhák, sütők, grillezők,  forró tárgyak, edények fogásához

1199 Ft
Piszkavas Kandallóhoz, Kazánhoz, Kályhához és Grillhez 2

Termékleírás: Piszkavas fanyelű

Névleges méretek: 43.0 cm köracél fanyéllel

Felhasználási terület: - kültéri sütők, kazánok, grillek, kandallók, kályhák

1290 Ft
Hőálló kesztyű WELDER DLX prémium
Termékleírás: Hőálló kesztyű WELDER DLX prémium

Bélelt szikra és lángálló kesztyű, piros, 40 cm hosszú, PRÉMIUM minőség

• Láng és kontakt hő ellen (100°c-ig és 37 mp-ig) 
• Bélés: 100% pamut 
• Hossz: 40 cm 
• PRÉMIUM minőség 

Minősítés: CE, EN388: 3144, EN407: 413x4x

Felhasználási terület: - kültéri , beltéiri konyhák, sütők, grillezők,  forró tárgyak, edények fogásához
1290 Ft
Parázskaparó Kicsi 2
Termékleírás: parázskaparó kis méretű fanyéllel

Névleges méretek: 43.0 x 8.0 x 4.0 cm fanyelű

Felhasználási terület: - kültéri sütők, kazánok, grillek, kandallók, kályhák
1299 Ft
Piszkavas Kandallóhoz, Kazánhoz, Kályhához és Grillhez

Termékleírás: Piszkavas

Névleges méretek: 43.0 cm köracél 

Felhasználási terület: - kültéri sütők, kazánok, grillek, kandallók, kályhák

1390 Ft
Saslik pálca hústű kicsi 2
Termékleírás: rozsdamentes saslik pálca hústű kicsi 4db
Névleges méretek: 22 cm, 3mm 
Felhasználási terület: - beltéri és kültéri grillezők, sütők, kemencék
1449 Ft
Parázskaparó Kicsi
Termékleírás: parázskaparó kis méretű

Névleges méretek: 43.0 x 8.0 x 4.0 cm

Felhasználási terület: - kültéri sütők, kazánok, grillek, kandallók, kályhák
1499 Ft
Saslik pálca hústű kicsi
Termékleírás: rozsdamentes saslik pálca hústű kicsi 4db
Névleges méretek: 22 cm, 4mm 
Felhasználási terület: - beltéri és kültéri grillezők, sütők, kemencék
1549 Ft
Kürtőskalács sütőfa kicsi 4db
Kürtőskalács sütéshez, gőzölt bükkfából készítve, könnyű nyéllel! 
Otthoni, benti ill, kültéri használatra ajánljuk, nem ipari felhasználásra! 

Mennyiség: 4db

Anyag: fa, acél

Méret [cm]: ~2,0 x 4,5 x 16

1590 Ft
Égerfa grillező lap - deszka 6
Termékleírás: Éger Deszka (szélezetlen kivitelben is aroma növelő)
Névleges méretek: 19,5 x 16,5 x 2 cm
Felhasználási terület: - kültéri , beltéiri konyhák

A 100%-ban hazai éger fából készült deszka, remekül használható sütésre. Grillekre vaslapokra vagy, akár rácsra is tehetőek vagy rács helyett is alkalmazható. A különböző grilldeszkák más-más ízekkel és aromákkal gazdagítják a rajtuk sütött húst és halat. Az égerfa deszka kiváló sütőfelületet jelent, leginkább halhoz, zöldséghez és fehér húshoz (füstje intenzívebb, enyhén édes) javasolt, hiszen az ételek a deszkával együtt könnyen mozgatható. Az éger emellett különleges BBQ ízt is kölcsönöz a rajta sült alapanyagoknak, ami tovább gazdagítja a falapon sült ételek ízélményét. A deszkával a nagyobb húsoknál is jól boldogulsz, de kisebb rákok esetében is beválik.

Használat előtt áztassuk a deszkát langyos vízben legalább 60 percig, a víznek teljesen el kell fednie. A deszka alkalmas ismételt használatra. 

Füstölt lazac filé
Hozzávalók: 
1 lazac filé
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1/8-ad csésze barna cukor
1/2 teáskanál só
1 evőkanál víz
Elkészítés: 
A filét legalább 4 órára beáztatjuk a sóoldatba ( de legjobb egy éjszakán át benne hagyni). Tiszta vízbe tesszük az égerfa deszka lapot , tegyünk egy nehéz tárgyat a tetejére, hogy elmerüljön.
Melegítsünk elő egy szabadtéri grillsütőt 160-180 °C-ra (előnyös, ha a sütőnek van teteje) Vegyük ki a filét a sós léből, öblítsük le tiszta vízzel és töröljük szárazra. Vegyük ki a deszkát a vízből, helyezzük rá a halat, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal. A deszkát a lazaccal együtt helyezzük óvatosan a grillrácsra és kb. 2 órán át tartsuk egyenletes melegen. Másfél óra elteltével ellenőrizzük a halat tűpróbával . Ha megfelelőnek találjuk, az utolsó 30 percre bőségesen kenjük be a lazacot a barna cukorból és vízből kevert péppel.
Az így elkészített füstölt lazac szaftos marad és az éger fától kitűnő ízt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
1630 Ft
1 2 3 4 5 > >>