„Villás” grillezett Caesar saláta

Elkészítési idő

50

Elkészítés nehézsége

 Közepes

Hány fő részére

4 adag

Hozzávalók

  • 1 db hosszú, vékony bagett
  • kb 0,6 dl olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma félbe vágva
  • 1 db kis paradicsom félbevágva és kimagozva
  • 1 csésze egész bazsalikom
  • 1 fej római saláta, külső levelek leszedjük és a salátafejet négyfelé vágjuk
  • durván őrölt fekete bors ízesítéshez
  • 2,4 dl Caesar saláta öntet
  • kb. 1,2 dl Parmesan sajt reszelve

Elkészítés

Különleges Caesar saláta egyenesen az otthoni grillsütőből! Kitűnően illik minden grillezett húshoz.

1. Előmelegítjük a grillsütőt és enyhén beolajozzuk a rostélyt.

2. Felszeleteljük a bagettet úgy, hogy négy kb. 1 cm-es hosszú szeletet kapjunk.

3. Meggrillezzük a bagett szeleteket az előmelegített grillsütőn addig, míg enyhén ropogósak nem lesznek, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe oldalanként. Bedörzsöljük a bagett szeletek mindkét oldalát a félbevágott fokhagymával és a félbevágott paradicsommal. Ezután félre rakjuk hűlni.

4. A maradék olíva olajjal bekenjük a felnégyelt salátákat a két vágott oldalukon.

5. A saláta negyedeket meggrillezzük addig, míg enyhén kiszárad, ez kb. 2-3 perc oldalanként. Miután elkészültek megsózzuk a salátát és félretesszük hűlni.

6. Tálaljuk az elkészített ételt, úgy, hogy a grillezett salátákat a bagett szeletekre, a vágott felükkel felfelé ráhelyezzük. Meglocsoljuk őket Caesar saláta öntettel és végül a tetejére szórunk egy kis Parmesan sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, feketeborssal.