Cserépedényben sült vaddisznógerinc Angyal módra

Elkészítési idő

180 perc

Elkészítés nehézsége

Könnyű

Hány fő részére

5 adag

Hozzávalók

  • 1kg Vadisznógerinc
  • 1 kg sütni való burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • Pác:
  • 1 dl olaj
  • 5-7 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • Bors
  • Majoranna ízlés szerint

Elkészítés

1. Pác elkészítése
2. Hús megmosása lecsepegtetése majd bepácolása
3. Alufóliában pihentetjük minimum fél órát de akár egy éjszakát is
4. A főzés előtt a cserépedényt öntsük fel meleg vízzel, kicsit várjunk, hogy szívja meg magát az edény, a maradékkal csak öblítsük ki az edényt. Célszerű kicsit előmelegíteni az edényeket, mert bár olyan anyagból készült, ami lángálló, a hirtelen hőfoktól kíméljük őket!

Javasolt edény: PECSENYÉS TÁL 30CM

5. A húst megtűzdeljük fokhagymával, majd
6. belehelyezzük a megmosott és összedarabolt paradicsommal, paprikával, lilahagymával és fokhagymával a cserépedénybe
7. Hideg sütőbe helyezzük
8. 200 fokon készre sütjük

Köret:
A burgonyát megmossuk és felszeljük héjastól. Kevés zsiradékkal készre sütjük, közben 1-2 alkalommal megforgatjuk

Tálalási javaslat: Áfonya lekvárral tálaljuk