Fokhagymás-gyömbéres pác Angyal módra

Elkészítési idő

10 perc

Elkészítés nehézsége

Könnyű

Hány fő részére

3 fő részére

Hozzávalók

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citrom leve
  • 10 g reszelhető friss gyömbér
  • 1 dl olivaolaj
  • ízlés szerint és ha lehet frissen őrölt bors
  • Annyi tej, amennyi el fogja lepni a húst az edényben

Elkészítés

1. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük és a szójaszósszal, olivaolajjal, valamint a citrom levével, összekeverjük.

2. Borsozzuk.

3. Kendjük be a húst jó alaposan a péppel, masszírozzuk bele.

4. Öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje a húst.

5. Hagyjuk állni pár órán keresztül, de inkább 1 éjszakát vagy 1 napot.

Főképp csirke és pulyka húsok pácolásához ajánljuk!