Grillezett bőrös malac

Elkészítési idő

120 perc

Elkészítés nehézsége

Közepes

Hány fő részére

4 adag

Hozzávalók

  • 1 db 1,50-1,80 kg bőrös malachús
  • 2 ek só
  • 10-15 szem egész bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 csipet egész kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl sör

Elkészítés

1. A bőrös malachúst megtisztítjuk, mossuk, megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt feltesszük főni kb. 30 percig (főzhetjük fazékban is lefedve). A húst addig főzzük, amíg, ha villával megszúrjuk, nem enged véres levet.

2. Én a gázsütőm grillfokozatán sütöttem, időnként fokhagymás olajjal kenegettem, 10 perccel a befejezés előtt sörrel kenjük be. Ha letelt az idő, és a bőre kopogósan ropogós, akkor kész.

A recept beküldő: Heidenreichné Szombati Piroska