Jalapeno „puskácska”

Elkészítési idő

60 perc

Elkészítés nehézsége

Könnyű

Hány fő részére

8 adag

Hozzávalók

  • 1 csomag (kb. 115g) lágy krémsajt
  • kb. 115g reszelt Cheddar sajt
  • 170g friss morzsolt kukorica
  • 8 db jalapeno paprika, hosszában félbevágva és kimagozva
  • 8 szelet bacon, félbevágva
  • fogpiszkáló
  • Őrölt feketebors

Elkészítés

1. Előmelegítjük a grillsütőt és enyhén beolajozzuk a rostélyt.

2. Egy edényben összekeverjük a lágy krémsajtot, a Cheddar sajtot, a kukoricát, sót és borsot.

3. A félbevágott jalapeno paprikákat megtöltjük az összekevert töltelékkel.

4. Betakarjuk a megtöltött paprikákat baconnel és átszúrjuk egy fogpiszkálóval. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a fogpiszkáló a bacont és a megtöltött paprikát is egyaránt átszúrta.

5. Helyezzük el a „puskácskákat” a bacon-ös felükön a grillsütőre. Addig grillezzük míg a bacon ropogós és barna nem lesz. Ez kb. 5 perc, majd megfordítjuk és ezt az oldalát szintén addig grillezzük míg a bacon ezen a fél is ropogós és barna nem lesz. Ez még 5 percet vesz igénybe.

6. Tálaljuk a „puskácskákat”.