Körtés - póréhagyma

Elkészítési idő

30 perc

Elkészítés nehézsége

Könnyű

Hány fő részére

2 adag

Hozzávalók

  • 1 póréhagyma, karikára vágva
  • 2 körte, vékonyan szeletelve
  • 1 tk. oreganó
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. libazsír
  • Bors

Elkészítés

1. A zsiradékon először mindkét felükön megsütjük a körteszeleteket, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket.

2. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, a zöld fűszereket, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt, szép lassan, kis lángon addig pároljuk, amíg megpuhul.

3. Amikor kész, hozzákeverjük a sült körte szeleteket, meglocsoljuk egy evőkanál mézzel, jól átforgatjuk és bármilyen hús mellé tálaljuk.

Recept beküldő: Bodnár Éva