Pácolt padlizsán grillezve

Elkészítési idő

60 perc

Elkészítés nehézsége

Könnyű

Hány fő részére

4 adag

Hozzávalók

  • 1 teáskanál fokhagymás só
  • 1 nagy padlizsán, kb. 2,5cm vastag körszeletekre szelve
  • ¼ teáskanál ázsiai hal szósz
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • kb. 6dl balzsam ecet
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

1. Dörzsöljük be a padlizsán szeleteket a fokhagymás sóval és hagyjuk pihentetni 30 percet, hogy kiszáradjon.

2. Rakjuk bele a padlizsán szeleteket egy nagy edénybe, öntsük nyakon a hal szósszal. Adjuk hozzá a bazsalikomot, a balzsamecetet és az olíva olajat. Keverjük el egyenletesre. A keverés után pácoljuk kb. 15 percig.

3. Melegítsük elő a grillsütőt és enyhén olajozzuk be a rostélyt.

4. Vegyük ki a pácból a padlizsán szeleteket és helyezzük el az előmelegített grillsütőn. Addig grillezzük, míg puha nem lesz. Ezután kenjük be a páclével és így süssük még oldalanként 5 percig.