Ropogós pizza margherita grillezve

Elkészítési idő

105 perc

Elkészítés nehézsége

 Közepes

Hány fő részére

6 adag

Hozzávalók

  • kb 450g kelt pizza tészta szobahőmérsékleten
  • kb 0,6 dl olíva olaj
  • 115g aprított tehéntejből készült bár milyen kemény sajt pl. parmezán
  • 3 db nagy paradicsom vékonyan szelve
  • 1 csésze egész bazsalikom
  • 225g friss mozzarella sajt szeletelve
  • egy csipet só és őrölt feketebors

Elkészítés

1. Előmelegítjük a grillsütőt nagy hőfokon és enyhén beolajozzuk a sütő felületet.

2. Belehelyezzük a pizza tésztát egy tálba. Kb. egy órát hagyjuk kelni, hogy a 2-3x-ára nőjön az eredeti mérethez képest. Belisztezzük a nyújtódeszkát és a nyújtófát. Megfelezzük a megkelt tésztát és mindkét felét kb. 25-30 cm átmérőjű körökre nyújtjuk.

3. Elhelyezzük a pizza korongokat az előmelegített grill lapra (falapáttal) majd lefedjük egy fedővel. Addig sütjük, míg a grill rács nyomot nem hagy az alsó felén a pizza korongoknak, ez kb. 3-5 perc. Ezután levesszük a grillről a korongokat és a munkalapon átfordítjuk őket, majd a grill hőfokát közepesre vesszük le.

4. Megkenjük mindegyik korongot olíva olajjal. A kemény sajtot elosztjuk, és a korongokra rakjuk, ráhelyezzük a paradicsomot, bazsalikomot és a mozzarella sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal.

5. Ráhelyezzük a pizza korongokat a grill rácsra egy falapáttal és lefedjük őket. Addig sütjük őket, míg a grill rács nyomat nem hagy az aljukon, valamint a sajt meg nem olvad rajta, ez kb. 7-10 perc. Ezután levesszük a grillről a korongokat és tálalás előtt 5 percet hagyjuk állni.