Szűzpecsenye fűszeres Gorgonzolás – fenyőmagos vajjal

Elkészítési idő

50 perc

Elkészítés nehézsége

Közepes

Hány fő részére

8 adag

Hozzávalók

  • kb. 1,2 dl olvasztott vaj
  • kb. 1,2 dl morzsolt Gorgonzola sajt, vagy más kék sajt
  • 3 evőkanál őrölt kakukkfű
  • 2 evőkanál frissen őrölt rozmaring
  • 2 evőkanál friss morzsolt petrezselyem
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 db fokhagyma gerezd
  • kb. 0,6 dl fenyőmag
  • őrölt feketebors
  • 230g bélszín filé

Elkészítés

1. Melegítsük elő a grillsütőt.

2. Egy edénybe rakjuk bele az olvasztott vajat, a Gorgonzola sajtot, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a petrezselymet, a pirospaprikát, a fokhagymát és a fenyőmagot. Keverjük addig, míg egyenletes püré nem lesz belőle. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Szórjuk be a steak-ek mindkét oldalát sóval, borssal. Grillezzük az előmelegített grillsütőn a kívánt átsültségig. Kb. 5 perc közepes hőfokon oldalanként.

4. A steakek tetejére rakjunk egyenként 2 evőkanál vajat, melyet előbb elkészítettünk.