Vajon sült halfilé grillezett zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc

Elkészítés nehézsége

 Közepes

Hány fő részére

4 adag

Hozzávalók

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db paprika
  • 3 ek olíva olaj
  • Frissen őrölt bors
  • Lime vagy citrom

Elkészítés

1. A halat megtisztítom, ha fagyasztott felengedem és a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.

2. A céklát és a répát meghámozom a céklát 1 cm vastag karikára szeletelem a répából ferdén fél cm vastag szeleteket vágok. Padlizsánt 1 cm karikákra vágom, a paprikákat kicsumázom és félbevágom.

3. Mindent megkenek olajjal, grillrácsra helyezem és a sütő grill fokozatán 40 perc alatt megsütöm. Félidőben megfordítom.

4. Serpenyőben megforrósítom a vajat és a halakat oldalankét 2 perc alatt készre sütöm.

5. Tálaláskor a halakat megsózom és ízlés szerint borsot darálok rá, pár csepp citromlével ízesítem.

Recept beküldő: Ligeti Károly